fbpx A Tag Heuer limitált Muhammad Ali karóra | Időzóna Óraszalon

A Tag Heuer limitált Muhammad Ali karóra

A legendás boxoló, Muhammad Ali tiszteletére 2017-ben a TAG Heuer elkészítette a méltán sikeres Carrera egy speciális, limitált szériás verzióját. Az órából 750 darab készült a világon, így igazán különlegesnek mondható.

Az Ali kiadás ihletet nyert az 1957-es Heuer Ring Master-box időmérő stopperből. A karóra kitűnően ötvözi a Ring Master időzítési funkcióját, a népszerű Carrera Driver Timer Caliber 5 designjával.

A számlap opál fekete színű, a dátum ablak a 6-os indexnél helyezkedi el, közvetlen a Muhhamad Ali aláírás alatt. A forgó gyűrű ami 1-15-ig van számozva segít a különböző időzítésekben. A másodperc mutató fehér arany, lakkozott bevonatú. 

Az óra tokja polírozott nemesacélból készült, 43 mm toktámrővel. A 3 óránál levő koronán a Tag Heuer pajzs látható. A 10 óránál levő koronán egy vékony lakkozott piros vonal található. Az óra üvege zafír kristályüveg. A karóra hátlapján Muhammad Ali metszett portréja látható, a "Tribute to Muhammad Ali".

Az óra szerkezete egy automata Calibre 5, gyors dátumkorrekcióval. A szerkezet átmérője 26 mm, 26 köves, 38 óra járástartalékkal bíró. A szíj perforált bőr, piros öltésekkel, acél csattal biztonsági nyomógombokkal.

Hogyan működik?

Mi van a tárcsával a mintázott színekkel? A nehézsúlyú bokszolás 15 percenként 3 perc volt, egy perces szünet minden kör végén. Ez 15 x 4 = 60 percet ír a tárcsára. A mérkőzések 12 fordulóban vannak, a TAG Heuer a hagyományos elrendezést tartotta.
De az új Ali Edition-ben két jelölés van: egy krémmel és egy második piros ... miért?
Ennek az az oka, hogy néhány amatőr ökölvívás és a női boksz két perces fordulók helyett három, így ez az óra mindkettőt megteheti. A krém / sárga jelölések 2 perces szegmensek, egyperces szünet feketében, míg a piros jelölések háromperces fordulók, egyperces szünet pedig fekete színben is.

Összességében az óra igazán különleges darabnak mondható, ami a múltat és a jelent is tükrözi.