Adatvédelmi szabályzat

1. Adatkezelő és elérhetőségei

 

Adatkezelő: Sashegyi Árpádné E.V.

(továbbiakban vállalkozó)

Adatkezelő székhelye: 6725 Szeged Kálvária tér hrsz 25246.

Adatkezelő postacíme: 6720 Szeged Tisza Lajos krt. 37.

Adatkezelő engedély nyilvántartási száma: 5296038

Adatkezelő telefonszáma: +36/70-502-9527

Adatkezelő email címe: idozona@idozona.hu

Adatkezelő képviselője: Bolvári István

 

2. Adatkezelés, adatvédelem során használatos fogalmak

 

Adatvédelem: Az adatok kezelésével kapcsolatos törvényi szintű jogi szabályozás formája, amely az adatok valamilyen szintű, előre meghatározott csoportjára vonatkozó adatkezelés során érintett személyek jogi védelmére és a kezelés során felmerülő eljárások jogszerűségeire vonatkozik.

 

Adatbiztonság: Az adatok jogosulatlan megszerzése, módosítása és tönkretétele elleni műszaki és szervezési intézkedések és eljárások együttes rendszere.

 

Adat, személyes adat: Az általános európai adatvédelmi rendelet (General  Data Protection Regulátion-GDPR) értelmében személyes adatnak minősül minden olyan információ, ami egy azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintettre) vonatkozik.

Személyes adat az érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző információ -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.

 

Adatkezelő: az a személy vagy szervezet, aki/amely az adtok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.

 

Adatfeldolgozó: az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatkezelővel kötött szerződés alapján az adatok feldolgozását végzi.

 

Adatfeldolgozás: az adatkezelési művelethez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése.

3. Adatkezelés célja, időtartama, kezelt adatok köre, adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja

 

3.1.Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:

 

Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a

Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.), a  számvitelről szóló 2000.évi C.tv.169.§-a, az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCIII.törvény valamint a GDPR 6. cikke  és az Infotv.5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban a Profil-Copy Kft jogos érdeke egyben jelentik a jogalapot a jogszerű adatkezelésre.

 

A személyes adatait a következő jogelvek alapján kezelhetjük: 

• GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja szolgál az adatkezelés alapjául, amelyhez beszerezzük az Ön hozzájárulását bizonyos adatkezelési célokra.  
• GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja szabályozza, hogy a személyes adatok kezelhetők egy szerződés teljesítése érdekében, pl. egy termék vásárlásával kapcsolatosan. Ugyanez vonatkozik azokra az adatkezelési tevékenységekre is, amelyek szükségesek a szerződés megkötése előtti tevékenységekhez, mint pl. termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatos érdeklődések (árajánlat kérések) kezelése.  
• GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja olyan esetekben alkalmazandó, amikor jogi kötelezettség írja elő számunkra az adatkezelést, például az adókötelezettségekkel kapcsolatosan.  
• GDPR 6. cikk (1) bekezdés d) pontja tartalmazza, hogy személyes adatok kezelhetők az Ön vagy más természetes személyek létfontosságú érdekeinek védelmében.
• GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontja a jogos érdekünkre vonatkozik, például amikor a megrendelések teljesítése érdekében szolgáltatókat veszünk igénybe (pl. kiszállítási szolgáltatások), amikor statisztikai felmérést és elemzéseket végzünk, vagy amikor naplózzuk a belépési kísérleteket. Az érdekünk abban áll, hogy felhasználóbarát, tetszetős és biztonságos weboldalt tudjunk biztosítani és optimalizálhassuk azt oly módon, hogy az mind szolgálja az üzleti érdekeinket, mind pedig megfeleljen az Ön elvárásainak. 

 

3.2. A COOKIE-K HASZNÁLATÁVAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÁS

Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az  Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

Remarketing cookiek-k: A korábbi látogatók vagy felhasználók számára a Google Display Hálózaton található egyéb webhelyeken való böngészés, illetve termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatos kifejezések keresésekor jelenhetnek meg

A működéshez szigorúan szükséges cookie-k: Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek, és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát. Ezek hiányába az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

A felhasználói élmény javítását szolgáló cookie-k: Ezek a cookie-k információkat gyűjtenek a felhasználó weboldalhasználatáról, például, hogy mely oldalakat látogatja leggyakrabban, vagy milyen hibaüzenetet kap a weboldalról. Ezek a cookie-k nem gyűjtenek a látogatót azonosító információkat, vagyis teljesen általános, névtelen információkkal dolgoznak. Az ezekből nyert adatokat a weboldal teljesítményének javítására használjuk. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.

Munkamenet cookie: Ezek a sütik a látogató tartózkodási helyét, a böngésző nyelvét, a fizetés pénznemét tárolják, élettartamuk a böngésző bezárása, vagy maximum 2 óra.

Referer cookiek: Azt rögzítik, hogy a látogató milyen külső oldalról érkezett az oldalra. Élettartamuk a böngésző bezárásáig tart.

Mobil verzió, design cookie: Érzékeli a látogató használt eszközt, és mobilon átvált teljes nézetre. Élettartama 365 nap.

Cookie elfogadás cookie: Az oldalra érkezéskor a figyelmeztető ablakban elfogadja a cookiek tárolásáról szóló nyilatkozatot. Élettartama 365 nap.

Kosár cookie: A kosárba helyezett termékeket rögzíti. Élettartama 365 nap.

Intelligens ajánlat cookie: Intelligens ajánlatok megjelenítésének feltételeit rögzíti (pl. volt-e már az oldalon a látogató, van-e rendelése). Élettartama 30 nap.

Backend azonosító cookie: Az oldalt kiszolgáló backend szerver azonosítója. Élettartama a böngésző bezárásáig tart.

Facebook pixel (Facebook cookie) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Internet Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cooki...
Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-...
Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-tor...
Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

 

3.3.Webshopunkba történő regisztrálás folyamán az adatkezelés

 

Adatkezelés önkéntessége

Jogalap

Kezelt adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

önkéntes

Az érintett előzetes kifejezett hozzájárulása

  • Név
  • Cím
  • Telefonszám
  • Felhasználónév
  • Email cím
  • jelszó

A rendelés teljesítése, ezzel összefüggő esetleges kérdések tisztázása.

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett adatait újabb vásárláskor nem kell ismét megadni)

 

 

A rendelés teljesítése, az esetleges igényérvényesítés elévülési ideje, határideje.

Az érintett hozzá-járulásának visszavonásáig, vagy a regisztráció törléséig.

 

 

 

 

3.4. Szállítás során az adatkezelés

 

Adatkezelés önkéntessége

Jogalap

Kezelt adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

önkéntes

Az érintett  előzetes kifejezett hozzájárulása

  • Név
  • Cím
  • Telefonszám
  • Email cím

 

A rendelés teljesítése, ezzel összefüggő esetleges kérdések tisztázása.

A szállítás teljesítése, az esetleges igényérvényesítés elévülési ideje, határideje.

 

 

 

3.5. Számlázás adatkezelése

 

Adatkezelés önkéntessége

Jogalap

Kezelt adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Törvény alapján kötelező

Számviteli és adótörvény

  • Név(személyes vagy cég)
  • Cím vagy székhely
  • Adószám

 

A  számviteli bizonylatolási kötelezettség teljesítése

A számvitelről szóló 2000.évi C.tv.169.§-a alapján, legalább 8 év

Az adózás rendjéről szóló 2003. Évi XCIII.tv-ben meghatározott időtartam.

3.6. Hírlevél küldéshez adatkezelés

 

Adatkezelés önkéntessége

Jogalap

Kezelt adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

önkéntes

Az érintett  előzetes kifejezett hozzájárulása

  • Email cím

 

Az adatkezelő termékeiről, szolgáltatásairól való tájékoztatás

A z érintett kérésére az adatkezelő az adatkezelést haladéktalanúl megszünteti, az adatokat törli. Az adatkezelés időtartamai így a hozzájárulás fennállásának időszaka(leiratkozás)

 

 

 

3.7. Háztól házig szerviz szolgáltatással összefüggő, weboldalon vagy email-en történt bejelentés adatkezelése

 

Adatkezelés önkéntessége

Jogalap

Kezelt adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Önkéntes

Számviteli és adótörvény

  • Név
  • Cím
  • Telefonszám
  • Email cím
  • Hiba megnevezése

 

A számviteli bizonylatolási kötelezettség teljesítése, mivel ez képezi a számla teljesítési igazolását

A számvitelről szóló 2000.évi C.tv.169.§-a alapján, legalább 8 év

Az adózás rendjéről szóló 2003. Évi XCIII.tv-ben meghatározott időtartam.

 

 

 

 

3.8. Weboldalon történt kapcsolatfelvétel adatkezelése

 

Adatkezelés önkéntessége

Jogalap

Kezelt adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Önkéntes

Az érintett kifejezett hozzájárulása

  • Név
  • Email cím
  • Üzenet

 

Az elkészítése az esetleges kérdések tisztázása végett.

Az árajánlat elkészítéséig, illetve szerződés kötés esetén annak érvényességi ideje alatt.

 

 

3.9 A beküldött Önéletrajzok adatkezelése (weboldalon, vagy e-mailben):

 

Adatkezelés önkéntessége

Jogalap

Kezelt adatok

Adatkezelés célja

Adatkezelés időtartama

Önkéntes

Az érintett kifejezett hozzájárulása

  • Név
  • Cím
  • E-mail cím
  • Telefonszám
  • Referenciák
  • Munkahelyek
  • Iskolai végzettség
  • Egyéb a jelentkező által közölt adatok

A meghirdetett állásajánlatra érkező Önéletrajzokat az Adatkezelő feldolgozza, és aszerint a pályázókat a felvételiztetési eljárásba be tudja vonni.

 

A meghirdetett állásajánlat lezárásáig

 

 

4. Az érintettek jogainak érvényesítése

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a

rendeles@ora-idozona.hu

 e-mail címen.

4.1. Tájékoztatáshoz való jog

Az érintett kérelmére a vállalkozó tájékoztatást ad az általa kezelt, illetve az általa vagy rendelkezése szerint megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az esetleges adatfeldolgozókról, azok adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről, továbbá az esetleges adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.

A vállalkozó az érintett személyes adatának kezelésével összefüggő kérelmére, annak benyújtásától számított legkésőbb 25 napon belül írásban, közérthető formában választ ad.

A tájékoztatás kiterjed az Infotv. 15. § (1) bekezdésében meghatározott információkra, amennyiben az érintett tájékoztatása törvény alapján nem tagadható meg.

A valóságnak nem megfelelő adatot az adatkezelő – amennyiben a szükséges adatok és az azokat bizonyító közokiratok rendelkezésre állnak – helyesbíti, az Infotv. 17. § (2) bekezdésében meghatározott okok fennállása esetén intézkedik a kezelt személyes adat törlése iránt. 

4.2. Tiltakozás joga

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen.

A vállalkozó a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 25 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.

Amennyiben a tiltakozás megalapozott, a vállalkozó az adatkezelést megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.

Ha az érintett a tiltakozás tárgyában hozott döntéssel nem ért egyet, vagy a határidőt a vállalkozó elmulasztja, az érintett a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül belül az Infotv. 22. §-ában meghatározottak szerint bírósághoz fordulhat.

Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az Infotv. 21. § (3) bekezdésében meghatározottak szerint jár el.

4.3. Zárolás

A vállalkozó zárolja a személyes adatot, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. A zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
 

4.4. Törlés

A vállalkozó a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, a kezelt adat hiányos vagy téves - és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható - feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)elrendelte.

A személyes adatok törlésére, zárolására, helyesbítésére 25 nap áll a vállalkozó rendelkezésére. A vállalkozó a megtett intézkedéseiről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbította.

A vállalkozó az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt, illetve az általa vagy az általa igénybe vett adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is megtéríti. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Ugyanígy nem téríti meg a kárt, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

5. lletékes hatóság:

Az érintett a vállalkozó adatkezelési eljárásával kapcsolatos panasszal a NAIH-hoz fordulhat:

 

név:                      Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság       

székhely:              1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.

honlap:                 www.naih.hu

 

Az érintett – választása szerint – bírósági úton is érvényesítheti igényét. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

6. Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységükről:

6.1 Az elektronikus számlák tárolására irányuló adatkezelés:        

6.1.1 Adatfeldolgozó neve: KBOSS.hu Kft.  - Számlázz.hu

          Adatfeldolgozó címe: 1062 Budapest, Andrássy u. 98.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján a számlázó rendszer üzemeltetését, fejlesztését végzi, azon belül személyes adatok megismerésére nem jogosult.

 6.1.2 Emailek

Adatfeldolgozó neve: SalesAutopilot Kft.

Adatfeldolgozó címe: 1024. Budapest, Margit krt. 31-33. félem. 4.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján az adatok a adatkezelőnél működő web szerveren tárolódnak, arról biztonsági mentéseket végzi el.  Az adatokat 14 naponként törli. Az ott tárolt adatok megismerésére nem jogosult.

6.2 A biztonsági mentésekhez kapcsolódó adatkezelés:

          Adatfeldolgozó neve: IST-ONLINE Marketing Kft.

Adatfeldolgozó címe: 3525, Miskolc, Magyarország Jókai Mór utca 16. I. lház. tetőtér 6.

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján az adatok biztonsági mentéseket végzi el. Az ott tárolt adatok megismerésére nem jogosult.

6.3 Könyveléssel kapcsolatos adatkezelés:

            Adatfeldolgozó neve: Szazánszki Anna

            Adatfeldolgozó telefonszáma: +36307492350

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján közreműködik a számviteli bizonylatok könyvelésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és címét a számviteli nyilvántartáshoz szükséges mértékben, a Sztv. 169. § (2) bekezdésének megfelelő időtartamban kezeli, ezt követően haladéktalanul törli.

 

 

6.4 Árukiszállítással kapcsolatos adatkezelés:

Adatfeldolgozó neve

Adatfeldolgozó címe

 

GLS Hungary Zrt.

 

2351 Alsónémedi Európa u. 2.

 

 

Az Adatfeldolgozók az Adatkezelővel kötött írásbeli szerződés alapján az Adatkezelő megbízásából kiszállíthatnak árukat. Az érintettek magánadatait más tevékenység céljából nem használhatják fel az adatfeldolgozók.

 

7. Közös adatkezelési tevékenység

Közös adatkezelést nem végez cégün.

8. Adatvédelmi incidens bejelentése

Adatvédelmi incidens bejeletését az adatkezelő képviselője végzi a NAIH https://naih.hu/adatvedelmi-incidensbejelent--rendszer.html oldalon kell megtenni.

9. Adattovábbítás harmadik országnak 

Nem történik adattovábbítás.